November 18, 2018
News Ticker

Deputatul PSD, Oana Vlăducă, despre moțiunea de cenzură: “Gest aproape disperat de imagine!”


Gest aproape disperat de imagine! Așa califică deputatul PSD de Dâmbovița, Oana Vlăducă, moțiunea de cenzură PNL- USR depusă împotriva Cabinetului Tudose, subliniind că textul acesteia nu a reprezentat decât o înșiruire de minciuni și acuzații fără obiect.

Acum, că subiectul a trecut (la fel de ridicol cum a fost pus pe tapet), reiau câteva considerații de ordin general:

Moțiunea de cenzură a PNL și USR nu a fost decât un gest (aproape disperat) de imagine. Cele două partide se află într-o criză aproape evidentă, nu-și găsesc ritmul, nu-și găsesc vorbele, nu-și găsesc măcar decența de tăcea din gură. Nu se poate să vii cu un text scris cu picioarele, fără cap, paralel cu realitatea și cu cifrele confirmate de instituții naționale și internaționale.

Practic, moțiunea a fost doar o înşiruire de minciuni şi de acuzaţii fără obiect.

Mai mult, mi s-a părut un gest de dispreț să depună moțiunea pe teme economice un partid care a luat un sfert din veniturile românilor. Cum să-i asculți cu onestitate pe unii care au dus țara încap (prăbușire economică de 7,1% în 2009), contestându-i pe cei care, acum, au reușit o creștere de 7%?

Reiau câteva fapte certe care s-au întâmplat, cu precizarea că ele sunt confirmate, de instituții naționale și internaționale.

Fapte certe care s-au întâmplat în această guvernare „teribilă”:

  • Creșterea economică record – 8,8 % pe ultimul trimestru, 7 la sută pe primele nouă luni.
  • Noua lege a salarizării care aduce o majorare consistentă a salariilor.
  • Majorarea pensiilor.
  • Scăderea fiscalităţii până la cel mai mic nivel din Uniunea Europeană.
  • Rezolvarea gravei probleme a dezechilibrului bugetului de pensii prin transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi reducerea evaziunii din acest domeniu – peste două milioane de salariaţi nu au contribuțiile plătite.
  • Crearea unui cadru concurenţial corect pentru investitorii români şi străini prin adoptarea directivei Uniunii Europene privind interzicerea externalizării profitului obţinut în România.
  • Cel mai înalt plafon din Europa pentru indemnizaţiile maternale.
  • Sprijin pentru agricultori şi pentru crescătorii de animale şi atragerea record a finanţării europene pentru aceste sectoare
  • Sprijin pentru studenţi

Motiunea de cenzură a picat, cum era și firesc, iar orice alte acțiuni menite să îngrădească prin forță dreptul legitim de guvernare ori legiferare dat de români PSD-ALDE, sunt nedemocratice și anticonstituționale.”, a mărturisit deputatul Oana Vlăducă – Vicepreședinte PSD Dâmbovița.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.