November 14, 2018
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Acțiuni pentru protejarea patrimoniului cultural național


Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dâmbovița au acționat pe raza municipiului Târgoviște pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul comercializării de bunuri culturale mobile.

Astfel, a fost constată o infracțiune la O.G. 43/2000 privind protecția patrimoniului arheologic și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

De asemenea, au fost confiscate mai multe monezi și bancnote, două cărți, un dicționar și o broșură, toate mai vechi de 50 de ani, deținute fără documente legale.

Totodată, polițiștii au depistat un bărbat de 33 de ani, în timp ce deținea un detector de metale, în scopul comercializării,  deși nu era autorizat în acest sens.

Pe numele lui, a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor O.G. 43/2000 privind protecția patrimoniului arheologic, iar detectorul de metale a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.