March 29, 2024
News Ticker

Școala Gimnazială Nr.2 Titu! European Christmas Tree Decoration Exchange 2017

Unitatea este implicată și anul acesta în proiectul care presupune realizarea şi schimbul de podoabe pentru bradul de Crăciun lansat de Centrul EUROPE DIRECT Llangollen din Marea Britanie.

Programul se derulează în perioada octombrie – decembrie 2017 şi este dedicat şcolilor, respectiv cadrelor didactice şi elevilor din clasele I-IV, bibliotecilor publice sau altor instituţii care lucrează cu copii cu vârste între 6 şi 11 ani.

Şcoala Gimnazială nr.2 Titu-Târg înscrisă în acest proiect paneuropean face parte din  grupa 9,  schimbând podoabe pentru bradul de Crăciun cu 30 de parteneri din diferite ţări ale Uniunii Europene. Copiii coordonaţi de cadre didactice  au realizat pachete cu obiecte, podoabe pentru bradul de Crăciun, mesaje, felicitări, precum şi pachete informative prin care sunt prezentate obiceiuri, tradiţii şi reţete culinare de preparate ce se realizează în această perioadă specifice judeţului şi/sau ţării noastre.

Toate acestea au fost trimise instituţiilor partenere. Astfel, pe parcursul lunii decembrie toţi copiii, dar şi adulţii, elevii, părinţii, bibliotecarii sau cadrele didactice, toţi cei implicaţi în Schimb de podoabe pentru bradul de Crăciun vor primi cadouri din toată Europa.

Şcolile implicate vor obţine în acest mod materiale didactice utile pentru mai multe domenii ale cunoaşterii umane, iar copiii vor învăţa mai uşor şi vor afla foarte multe detalii despre alte ţări ale Europei din punct de vedere geografic, istoric, despre limbile vorbite la nivel european şi despre ceea ce înseamnă să fii cetăţean european.

Scopul proiectului este de a informa şi educa copiii de la vârste cât mai fragede despre ţările Uniunii Europene într-un mod creativ şi care presupune activităţi plăcute şi distractive.  Aceștia vor învăţa despre Crăciun şi despre cum este petrecută această sărbătoare în diferite ţări. Nu în ultimul rând, acest schimb va încuraja grădiniţele/şcolile/bibliotecile să lucreze în viitor în parteneriat cu alte instituţii similare din întreg cuprinsul Uniunii Europene, menţinând contactul cu partenerii lor de schimb de podoabe.

Cu ornamentele pe care şcoala le va primi, se va decora un brad de Crăciun în şcoală, astfel încât rezultatul final să fie un Brad de Crăciun European.

Sursa – gazetadetitu

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1