January 23, 2019
News Ticker

Festivalul – Concurs Național de Literatură “Moștenirea Văcăreștilor”, la Târgoviște


În toamna anului 1969, a avut loc prima ediţie a manifestării culturale pe care astăzi o numim Festivalul – Concurs Naţional de LiteraturăMoştenirea Văcăreştilor”. Atunci, nimeni nu ar fi putut anticipa faptul că se punea piatra de temelie a celei mai longevive competiţii de literatură din ţară.

Ajuns la a XLIX – a ediţie, festivalul a devenit pe parcurs şi concurs de creaţie pentru tinerele talente, calitatea demersului cultural şi a actului creativ ridicându-se la cote tot mai înalte. În ultimii ani, Festivalul – Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor” a căpătat noi dimensiuni şi conotaţii, prin prezenţa, la manifestările organizate, a mai multor oameni de cultură din Republica Moldova.

Aşadar, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Biblioteca Judeţeană „I.H.Rădulescu”, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România şi al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, vă invită să participaţi şi la această ediţie, care se va desfăşura în perioada 3-4 noiembrie 2017, la sediul Bibliotecii Judeţene „I.H.Rădulescu”.

Deschiderea evenimentului va avea loc pe data de 3 noiembrie, la ora 11.00 şi festivitatea de premiere pe data de 4 noiembrie, la ora 15.00.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.