January 19, 2019
News Ticker

Votează-l si TU! Târgoviștean, director de fabrică, pe coperta Revistei MEN’S HEALTH


39 de ani, director de fabrică

În puţinul timp liber rămas, practic foarte multe sporturi pentru a deveni multilateral dezvoltat (cam cum spunea Ceauşescu:) ). De-a lungul anilor, am practicat karate, brasilian jiu jitsu, MMA, box, fotbal, ciclism, alergare şi un pic de înot. Cred în bătrâneţea în plină formă şi muncesc în fiecare zi pentru asta. Cred că fiecare dintre noi avem un rol pe această planetă şi cred că fiecare trebuie să lase ceva bun în urma sa.

Cum te menţii în formă şi sănătos? Ce e important pentru ţine?

Menţinerea în formă are suişuri şi coborâşuri, la fel ca tot ceea ce facem în viaţă, important este ca aceasta să fie parte integrantă din viaţă şi să fie unul dintre obiectivele principale. Am testat pe propriul corp cu voie sau fără voie (necunoştinţă de cauza – aşa erau vremurile) cam tot ce poate însemna nutriţie, de la cartofi prăjiţi cu ouă prăjite şi salam prăjit (mai rar pe timpul răposatului) la post (sau veganism); de la foarte multă carne la zero carne; de la foarte puţine grăsimi la dieta ketogenică, însă cred că echilibrul este cheia şi în acest domeniu. Cred că trăim vremuri în care mâncarea nu mai conţine necesarul corpurilor noastre şi, de aceea, cred că trebuie să folosim suplimente cât mai naturale. Pe lângă sănătatea fizică, pentru mine, este foarte importantă sănătatea în plan mental şi spiritual. Echilibrul dintre cele trei duce către armonie, linişte şi pace.

Care e cea mai importantă provocare pe care a trebuit s-o depăşeşti în viaţă?

Renunţarea la consumul excesiv de alcool, care până la 27 de ani a fost prietenul meu cel mai bun, şi despărţirea de prietena mea ţigară. Odată cu acestea, totul a început să prindă culoare, viaţă a început să aibă sens. M-am reîndrăgostit de sport, pe care în trecut îl asociam cu acele dependenţe, totodată m-am apropiat de familie, corpul a început să funcţioneze din ce în ce mai bine, mintea mi-a devenit foarte limpede şi, datorită sportului, mi-am schimbat stilul de viaţă şi alimentaţia.

Cum le mulţumeşti prietenilor/familiei/comunităţii pentru ajutor?

Cred în faptul că tot ce primim trebuie să şi dăruim într-o formă sau alta, dar poate funcţiona şi invers: Tot ce dăruim urmează să primim într-o formă sau altă. Cred că dacă faci bine, primeşti doar bine. De-a lungul vieţii am fost ajutat de foarte multe persoane, familie, prieteni şi cred caă cel mai mult m-a ajutat credinţa în Dumnezeu. Pacea mi-am găsit-o făcând curăţenie în interiorul meu.

Cum măsori succesul – şi cum îl atingi?

Succesul este doar rezultatul muncii făcute repetitiv, intensiv şi eficient, cu condiţia să ştim de la bun început că vor există obstacole. Cred că atingerea successului o învăţăm cu toţii de mici, de la primii paşi. La început cădem, apoi suntem ajutaţi de părinţi să ne ridicăm, apoi încercăm iar şi iar, ajungând până la urmă cu toţii să mergem singuri, să alergăm, să facem copii, să ne hrănim familiile, să devenim bunici şi să ne creştem nepoţii. Cred că succesul este peste tot, dar depinde cum îl cuantificăm. Einstein spunea ceva de genul: „Toţi suntem genii, dar dacă judecăm un pește după capacitatea să de a se urcă în copaci, atunci el va trăi toată viaţă cu impresia că este incapabil.

Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodată?

Sfatul pe care l-am primit citind este legat de asumarea responsabilităţii asupra propriei vieţi şi anume: Nu te aştepta să facă altcineva pentru tine ceea ce tu nu eşti dispus să faci pentru tine.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.