January 19, 2019
News Ticker

Trupa lui Cătălin Tănase, neînfricată! Victorie în derby! CSM Târgoviște – Phoenix Constanța 68-62


Sâmbătă seara în polivalenta târgovișteană aproximativ 300 de iubitori ai sportului au urmărit jocul din cadrul etapei a doua a Ligii I la baschet Feminin – Grupa I. După obiectivele declarate la începutul sezonului, acest meci a fost catalogat ca fiind derbyul seriei. Și așteptările s-au confirmat, meciul fiind unul echilibrat, cu faze reușite de ambele părți și jucătoare care au arătat că școala târgovișteană de baschet feminin rămâne una dintre cele mai bune din țară.

Echipa constănțeană a beneficiat de aportul a două jucătoare din USA, jucătoare care au ținut echilibrul în primele trei sferturi, alături de ele o evoluție bună având și Selena Kirberg, o jucătoare care în trecut a îmbrăcat și tricoul echipei noastre.

Fetele noastre au început cu multă încredere și dorința de a arăta că suntem o echipă puternică, unită și completă.

A fost fără doar și poate seara Alinei Chivu, o baschetbalistă care pare că la Târgoviște și-a găsit locul și care suntem siguri că va fi o jucătoare decisivă în acest sezon. Alături de Alină, au venit experimentatele Larisa Toma și Shanita Arnold, dar și felinele tinere Laura Vaida (transferată de la Olimpia București), Alexandra Ghiță, Carla Popescu și Denisa Vați (transferată de la LPS Arad), jucătoare de 16 și 17 ani, componente ale loturilor naționale ale României.

În primul rând vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți astăzi în sală și ne-au susținut la primul meci oficial, jucat acasă, în noul sezon al echipei de baschet CSM Târgoviște. Astăzi am disputat cel mai dificil meci din grupa, ambele echipe având același obiectiv în acest an competițional: promovarea. Revenind la meciul cu Phoenix Constanța, un meci în care am luptat ca o echipă, ne-am ajutat în momentele dificile, ne-am susținut și ne-am concentrat pentru a obține o victorie pentru care am muncit zi de zi.  Sunt mândră că sunt aici , că fac parte din acest colectiv, că suntem unite și ne dorim să ne atingem toate obiectivele propuse.

Vă rugăm să ne susțineți la următorul meci care se va disputa în Sala Sporturilor, împotriva celor de la Phoenix Galați , miercuri la ora 15:00!” a declarat Alina Chivu, cea mai bună jucătoare a meciului.

Echipa a fost condusă perfect de pe banca tehnică, acolo unde găsim valorosul tandem Cătălin Tănase – Valerian Ioan, asistați de medicul Lucian Chețan și maseurul Ghiță Călinescu. De remarcat sfertul patru în care schimbările tactice ne-au adus o victorie meritată și așteptată.

La finalul jocului, profesorul Cătălin Tănase a declarat:

Am reușit să câștigăm primul meci pe teren propriu cu una dintre contracandidatele noastre la promovare. A fost un meci echilibrat, Constanța are în lot 2 jucătoare din SUA care au fost principalele lor marcatoare și care au fost greu de anihilat dar în final, experiența Larisei Toma și Alinei Chivu combinată cu ambiția și dăruirea tinerelor Laura Vaida și Carla Popescu au făcut diferența. Felicit întreaga echipă pentru acest rezultat și sper să creștem de la meci la meci.”

sursa: CSM Târgoviște

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.