January 22, 2019
News Ticker

Plictiseală și Cutezanță! PNL, opoziție de catifea în CJD! “Intr-o” nu se scrie precum se aude!”


29 din 35 de consilieri județeni au avut chef (și timp) să onoreze invitația președintelui CJD, Alexandru Oprea, de a dezbate proiectele de hotărâre propuse spre aprobare, în număr total de 15, ultimele 3 fiind retrase din ordinea de zi, la propunerea liderului forului administrativ județean.

Iar reuniunea nu s-ar putea caracteriza decât așa ! Plictiseala și cutezanță, toate proiectele de hotărâre trecând ca-n brânză de votul aleșilor, cu o singură excepție, unii dintre aleși (PNL) necatadicsind nici măcar să mai ridice mâna, fiind preocupați mai mult de rețelele de socializare, după principiul “Ce se mai aude prin Târg !”

Concret, Ovidiu Cîrstina (managerul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească) își dorește achiziționarea unui “Rulou automatizat tip cortina pentru uși acces”, “absolut necesar”, în valoare de 21.000 lei, din venituri proprii, s-a aprobat înfrățirea Dâmboviței cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova, Sache Neculaescu (PSD) a fost înlocuit, la cerere, cu Mihai Istrate (PSD) în delegația CJD care efectuează o vizită de lucru la Frații noștri de peste Prut, firma ATYC (Cătălin Grigore) a primit o nouă licență de transport, au fost incluse 2 noi obiective de infrastructură pe lista de investiții a anului 2017 (DJ 710D și DJ 401A), a fost aprobată plata cotizației CJD la Asociația Peșterilor Turistice din România “RosCaves”, în valoare de 600 lei și s-au aprobat indicatorii tehnico-economici estimați la devizul general pentru obiectivul de investiții “Proiectare și construcție clădire pentru obiectivul Stație de producere a oxigenului medicinal”, la Spitalul Județean din Târgoviște.

Managerul Spitalului, dr.Claudiu Dumitrescu, și-a expus punctul de vedere doar pentru el, fără să vorbească la microfon și fără să-l audă cineva (apropos, când are de gând CJD să rezolve problema sistemului audio ?!) și-a plecat, deși a fost interpelat de către liderul aleșilor județeni PNL, Aurelian Popa.

Cum se descurcă dl.director la Spital, când a estimat încasări de 5 mil. lei și n-a realizat decât vreo 2.4 mil ?!”, a întrebat Aurelian Popa, în timp ce dr.Jean Popescu (PNL) a lansat și el o întrebare retorică: “Când finalizăm acest proiect, că vorbim de el de vreo 3 ani ?!”

La Spitalul Județean nu s-a înțeles că nu poți funcționa într-o economie de piață cu toate sporurile la nivel maxim ! Problema fundamentală este discrepanța dintre ceea ce se decontează cu Casa și ceea ce se realizează. Datoriile Spitalului Județean sunt de natură să mă îngrijoreze și le-am atras atenția respectuos, și membrilor CA și conducerii Spitalului, că s-au efectuat cheltuieli neeconomicoase, plecând și de la opoziția Sindicatului. Sunt sporuri de 165% la Spitalul Județean ! Știu că e un control de la Inspecția Muncii la Spitalul Județean, care verifică modul în care au fost acordate aceste sporuri. Nu există echitate în sistemul sanitar din România“, a declarat Alexandru Oprea – Președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea contului de execuție al bugetului propriu al județului, la 30 septembrie 2017, s-a lovit de opoziția…opoziției, fiind aprobat, însă, cu 19 pentru și 10 împotrivă.

Într-o” nu se scrie precum se aude !”, l-a admonestat verbal Gabriel Grozavu (PNL) pe Vasile Dinu (director infrastructura CJD), de parcă directorul s-ar ocupa personal de redactarea materialelor, același Gabriel Grozavu opinând că are o serie de “întrebări și de nelămuriri, totodată”, cu referire la diferențele valorice între prognoze și realizări.

Pe vremea guvernării care, dvs, cu onoare o reprezentați, știți cât era valoarea taxei pentru excavare și cât s-a încasat ?!”, i-a replicat Alexandru Oprea, care a lansat un atac voalat și la adresa conducerii SC LDP SA: “Toată vara au cântat la greier și acum au adus facturi de 35 de miliarde lei ! Haideți să nu uităm de realitatea de zi cu zi

Una peste alta, aleșii noștri s-au tachinat cu simpatie reciprocă, înaintea vizitei din Republica Moldova, finalul reuniunii fiind apoteotic, motivat de schimbul de replici dintre prefectul județului, Antonel Jijîie, și Alexandru Oprea.

Ne-ați creat false așteptări, domnule președinte !”-“Dacă ați fi venit la timp și nu alergați după urși prin sediul CJD, ați fi știut că am retras ultimele 3 puncte înscrise pe ordinea de zi“, a ripostat, în glumă, evident, Alexandru Oprea.

De remarcat (și) prima apariție publică a fostului vicepreședinte CJD, Marin Antonescu, eminența cenușie a proiectului cu groapă de gunoi, noul administrator al ADI Salubritate, care n-a (mai) apucat să-și susțină cauza în fața aleșilor județeni.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.