January 18, 2019
News Ticker

“Eroii Nu Mor Niciodată!” Liderul PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu, mesaj de Ziua Armatei Române


Despre semnificația istorică a Zilei Armatei Române vă pot vorbi specialiștii, eu doar am pus pe hârtie câteva gânduri legate de latura emoțională a acestui moment.

În această zi se cuvine ca tuturor eroilor neamului care au înfruntat gloanțele și vitregia războiului, celor care și-au dat viața pentru libertatea noastră, să le aducem un pios omagiu și să le transmitem, de peste timp, gânduri de recunoștință veșnică din partea generațiilor de azi, a noastră, a tuturor.

„A fost război!„ – e o noțiune pe care bunicii noștri o spuneau cu lacrimi în ochi, părinții ne-au transformat-o în poveste, iar profesorii au transformat-o în istorie. Este istoria noastră ce trebuie transmisă mai departe, este istoria ce face parte din ființa noastră, a poporului român, un popor care niciodată nu a făcut altceva decât să-și apere glia strămoșească, acest pământ care de multe ori a fost udat de sângele celor care, cu credinţa în suflet, și-au apărat țara.

Se spune că timpul trece, că durerea trece și ea dar rămâne amintirea, dar, deși au trecut ani, mulți ani, multe din aceste răni au rămas la fel de adânci pentru că acești eroi au lăsat în urmă părinți, soții, surori, copii, nepoți. Peste mormintele eroilor noștri au trecut ninsori, au crescut flori, s-au revărsat raze de soare și s-au așezat frunze ruginite, dar lacrimile ce au căzut deasupra lor nu s-au șters și nici uscat.

Datoria noastră, a dăscălilor, este să-i învățăm pe elevii noștri, de la cei mai mici până la cei mai mari, că este important să-i cinstim pe eroi, pe cei care și-au dat viață ca noi să ne putem continua viața liniștiți.

Să aprindem în suflete candela recunoștinței pentru eroii neamului nostru, pentru cei care își odihnesc osemintele în glia străbună sau în pământuri străine, unii fără morminte și cruci la căpătâi.

Și să nu uităm : EROII NU MOR NICIODATĂ !

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.