February 22, 2019
News Ticker

Primarul Orașului Titu, Traian Niculae, precizări privind Căminul de Bătrâni și nu numai


Primarul Orașului Titu, Traian Niculae, alături de Viceprimarul Teodor Rădoi, au făcut o serie de precizări privind acuzațiile aleșilor PSD lansate în scandalul provocat de extinderea Căminului de Bătrâni.

Mesaj important pentru locuitorii orașului Titu pentru a încheia discuțiile interminabile lansate de cei care caută doar scandal ! 

 Noi nu avem timp de așa ceva, avem atâtea probleme de rezolvat pentru oamenii din Titu, dar din păcate lor nu le pasă de asta ! Dacă și-ar consuma energia venind cu propuneri de dezvoltare a orașului în loc să arunce doar cu noroi, am avea cu toții de câștigat ! Dar, cum nu sunt capabili de așa ceva, apelează la ceea ce știu cel mai bine ! Trist !”, a mărturisit Teodor Rădoi – Viceprimarul Orașului Titu.

Stimați locuitori ai orașului Titu,

Văzând ultimele declarații de pe facebook ale domnului consilier local Vlad Oprea am hotărât să vin cu câteva lămuriri.
Stiți că nu sunt adeptul scandalului și al conflictelor și nici nu am timpul liber al domnului Oprea sa stau toată ziua pe facebook, un oraș cu atâtea provocări ca Titu necesită mult mai multă atenție decât cu ce e obisnuit dumnealui de atâția ani. Dar față de dumneavoastră am o datorie morală să fac acest lucru astăzi, în timp ce față de domnul în cauză am un sentiment de milă, văzând modul josnic în care a ales și alege în continuare sa facă politică.

Ar fi fost frumos să ne putem întrece în proiecte care să îmbunătățească calitatea vieții dumneavoastră în acest oraș, dar știu foarte bine că, în ceea ce-l privește este imposibil. Singurul lucru pe care domnul Oprea știe să-l facă este să jignească în orice împrejurare, fie că este vorba despre facebook, spațiul public, sedințele de Consiliu Local sau cetățenii incomozi.

Înțeleg că una dintre problemele domnului Oprea este căminul de bătrâni sau, mai bine zis, solicitarea administratorului actual de a-l cumpara. Dumnealui ar trebui să-și amintească faptul că, în perioada în care era viceprimar al orașului, acest cămin era numai o clădire care, în lipsa unui investitor, se degrada treptat. De asemenea, uită că intre 2012-2015 l-am trimis sa caute învestitor și la București și la Ploiești și nu a fost in stare. Mi-am dorit tot timpul să găsim un investitor care să deschidă acest cămin, gândindu-mă atat la infrastructura, cât și la solicitările multor familii care doreau să-și interneze bătrânii în acest centru.

În anul 2016 am reusit să găsim un investitor serios cu experiență, care mai deține alte astfel de cămine și care s-a apucat rapid de treabă și a investit foarte mulți bani în ultimul an și jumătate. Pentru a continua investițiile și pentru a mări capacitatea centrului, acest investitor solicită cumpărarea acestuia, la prețul pietei, la o evaluare facuta de un evaluator independent autorizat, cu clauza de a păstra destinația acestui cămin cel puțin 10 ani de acum. În cazul în care Consiliul Local i-ar fi respins această cerere, omul ne-a comunicat că s-ar fi oprit cu investiția, ar fi restrâns activitatea sau chiar ar fi plecat, nu înainte să ii plătim toate investițiile facute. Este normal, este o afacere pe care vrea să și-o protejeze și să o dezvolte, în beneficiul orașului Titu, prin crearea de locuri de muncă și de încă 40 de locuri de cazare pentru bătrâni, pe lângă cele 30 actuale.

O altă problemă de care se leagă dl. Oprea este noua societate a Consiliului Local SALUB SRL –cu capital 100% Consiliul Local Titu, adica dumneavoastră, cetățenii acestui oraș ! Firma a fost înființată din cauza faptului ca firma URBAN SRL, cealaltă societate a Consiliului Local Titu, în conformitate cu legea 51/2016, nu mai avea dreptul să presteze servicii de utilitate publică respectiv maturat, spălat, stropit, întreținere căi publice, dezinsecție, deratizare, iluminat public, deszăpezire, colectare deșeuri. Firma SALUB are în domeniul de activitate numai acest tip de servicii, acestea fiind necesare obținerii licenței ANRSC. Firma URBAN se va ocupa în continuare de bazele sportive, de bazinul de înot, de parcul orășenesc, etc.

Firma SALUB urmează să se licentieze în anul 2017 pentru activitățile de măturat, spălat, întreținere căi publice, deszăpezire, dezinsectie, deratizare, dezinfecție, urmând ca în anul 2018 să ceară licența pentru serviciile de iluminat public și colectare selectiva a deșeurilor. Practic, dorim ca noi, prin angajații Consiliului Local, să ne gospodărim singuri in oraș si nu să asteptam să vina alte firme pe tarife mult mai mari ! Dacă ne ajuta Dumnezeu, scopul nostru principal este de a colecta deseurile menajere de la dumneavoastră de acasă cu angajații nostri, sa nu mai plătiți o taxă de habitat așa de mare, ci mult mai puțin spre deloc. În anul 2018, firma SALUB intentionează sa achizitioneze in leasing doua autogunoiere compactoare pentru preluarea gunoiului menajer de la populatie si sa execute platforme de gunoi ingropate, in acest fel reducandu-se la zero nivelul de poluare si creîndu-se un climat si confort sporit pentru populatia orasului.

Majorarea de capital din ultima sedință de Consiliu de 600.000 lei a fost facută, atât pentru achiziționarea unui utilaj multifuncțional pentru măturat si curățat trotuare, care va fi dotat și cu pachet de iarnă format din lamă, sarăriță și dispozitiv de împrăștiere clorură de calciu și care costă în jur de 350.000 lei, iar restul de bani sa poata fi folosiți, în cazul in care va fi nevoie, sa dam un avans pentru leasingul celor doua autogunoiere, daca vom reusi sa preluam noi colectarea deșeurilor de la Supercom, întrucat contractul lor expiră la anul. Cu utilajul de maturat, curatat si deszăpezit trotuare vom fi și noi in rândul marilor orașe europene, nu ca până acum, cu mătura și lopata pe trotuare, cum doreste domnul Vlad Oprea, care se opune acestui proiect. Utilajul va fi achiziționat prin licitatie publică pe site-ul online SEAP, total transparent.

După cum vedeti, avem o strategie, știm bine ce avem de facut și facem în credință pentru acest oraș și pentru dumneavoastră, cei care ne-ati votat. Sperăm să reusim tot ce ne-am propus și cu firma SALUB, vă rugam să ne urmăriți în continuare.

Eu vin din mediul de afaceri și știu ce înseamnă sa muncești de jos ca să te dezvolți, să oferi locuri de muncă și să fii onest față de parteneri. Nu cer de la nimeni nimic, nimeni nu poate să mă arate cu degetul în oraș și stiți că nu mi-am dorit așa de mult să fiu primar, dar am vrut să fac ceva pentru orașul în care m-am format ca om si nu puteam să vă las pe mâna unor oameni care vin cu scopuri de îmbogățire la primărie.

Îmi asum și răspund cu toată tăria, înaintea consilierilor PNL, de toate proiectele pe care le inițiez și sunt la dispoziția dumneavoastră și a tuturor instituțiilor statului ! Mă voi bate în continuare cu toate forțele, să duc la bun sfârșit tot ceea ce am promis în fața dumneavoastră!”, a declarat Traian Niculae – Primarul Orașului Titu

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.