February 22, 2019
News Ticker

Gata, e oficial! ACS Urban Titu se retrage din Campionatul Ligii a 3-a


Avand in vedere rezultatele echipei de fotbal a clubului nostru din liga III seria 3 si materialele si aparute in presa scrisa si audiovizuala din ultimele zile,  s-a decis convocarea Adunarii Generale a ACS URBAN TITU, care a facut analiza activitatii clubului din ultimii 3 ani si a inceputului de sezon actual si a luat o serie de decizii consemnate prin procesul verbal nr. 60/26.09.2017, care au fost puse in practica, conform statutului, de catre Hotararea Consiliului Director al ACS URBAN TITU nr. 61/26.09.2017.

Astfel,  Adunarea Generala a ACS URBAN TITU a considerat ca echipa de fotbal din liga a III-a ACS URBAN TTU a avut o evolutie descendenta in perioada analizata 2015-2017, care a culminat chiar cu retrogradare in clasament in ultímele 2 editii de campionat, echipa fiind reprimita in Liga III pe baza unor criterii de eligibilitate stabilite de FRF. De asemenea, in perioada analizata, atmosfera de la club nu a fost dintre cele mai bune, cea mai tensionata fiind in aprilie 2016, cand echipa a incasat cea mai umilitoare infrangere din ultimii ani, scor 0-17 cu Concordia Chiajna 2.

Pe de alta parte, echipele de juniori au avut rezultate mult mai bune, cea mai buna  performanta avand-o echipa de juniori ACS URBAN TITU II (Hagioaica), cand a castigat campionatul in editia 2016-2017 cu antrenor Laurentiu Cristea. Echipa de seniori ACS URBAN TITU II (Hagioaica) a evoluat destul de bine, terminand campionatele fara emotii in zona retrogradarii.

Referitor la actualul sezon din Liga III, desi lotul  de jucatori si antrenori a fost reinnoit in totalitate, majoritatea din afara orasului Titu si chiar din afara judetului Dambovita (Cornu, Campina, Ploiesti, Buzau, etc), anul competitional a inceput dezastruos pentru Liga III, echipa ACS URBAN TITU aflandu-se, in acest moment, dupa primele 5 etape, pe ultimul loc, cu zero puncte, golaveraj 2 goluri date la 18 primite, la distanta de 15 puncte de locul 1 si de 6 puncte de locul 10 care asigura salvarea de la retrogradare. Ultimul meci din 22.09.2017 a fost pierdut cu scorul de 8-0 in fata celor de la Concordia Chiajna 2.

Echipele de juniori au rezultate bune si anul acesta, constante, ca si in sezoanele precedente, iar ACS URBAN TITU II se afla in prima jumatatea clasamentului, dupa ce in ultima etapa a reusit infrangerea liderului Ligiia V-a Sud, Unirea Racari, cu scorul de 3-2.

Problemele principale identificate de membrii Asociatiei Club Sportiv Urban sunt cele legate de echipa din liga a III-a, in special din cauza rezultatelor dezastruoase, calitatii slabe a lotului de jucatori actual si a suspiciunilor ce planeaza asupra profesionalismului jucatorilor si a antrenorului. Conducerea clubului a facut eforturi deosebite pentru a le plati tuturor 50% din primul salariu din acest sezon, in luna septembrie 2017 (pentru luna august 2017), chiar in ziua meciului cu Chiajna II, urma ca restul de 50% sa fie platit pana la sfarsitul lunii septembrie. Alte probleme cu care se confrunta clubul sunt datoriile din editia anterioara de campionat, pe care clubul le are de platit la jucatori, dintre care 3 si-au depus memorii la Federatie, datoria de 12000 lei pe care clubul o are la Craiova pentru un litigiu vechi de 3 ani pierdut in instantele sportive (achitata partial 5000 lei in august 2017). De mentionat ca nu sunt datorii la bugetul de stat sau bugetul local, in momentul de fata.

Asadar, cele mai importante probleme sunt cele legate de imaginea clubului, grav afectata de ultímele 3 sezoane de campionat, la care se adauga suspiciunile opiniei publice din orasul Titu cu privire la faptul ca actualul lot de jucatori condus de antrenorul de la Cornu, Mihai Dinu, nu si-ar apara corect sansele in meciurile oficiale, aparand foarte multe discutii dupa meciul pierdut pe teren propriu cu Astra II, scor 0-4 si culminand cu scandalul din ultimele zile din presa locala si nationala, conform reportajelor si articolelor de presa aparute.la meciul cu Chiajna II, pierdut cu 0-8.

Ca si solutii pentru viitor, pentru refacerea imaginii clubului in randul cetatenilor orasului Titu si a iubitorilor de fotbal din oras si din judet, au fost propuse reorganizarea clubului, eliminarea motivelor care au dus la situatia actuala din liga a III-a, stimularea celorlalte echipe componente ale clubului, diversificarea activitatii sportive.

O prima masura propusa a fost aceea a rezilierii amiabile a contractelor de liga III pentru intregul lot de jucatori si antrenori. Apoi Federatia Romana de Fotbal va fi instiintata privind retragerea echipei ACS URBAN TITU din competitia de liga III si continuarea activitatilor competitionale cu celelalte echipe de juniori si cu ACS URBAN TITU II.

In continuarea masurilor, se vor intreprinde actiuni de recrutare personal si apoi de efectuare de selectii de copii pentru noi grupe de copii care sa fie infiintate la nivelul orasului Titu, avand in vedere potentialul clubului cu bazele sportive moderne puse la dispozitie de Primaria Titu, cu bazinul de inot, sala de fitness, sala de sport, terenuri sintetice de fotbal, etc si avand in vedere ca e necesar, mai mult ca oricand, ca fotbalul din orasul Titu sa fie incurajat sa renasca, pentru a se creste fotbalisti care sa joace pentru Titu pe viitor in toate competitiile fotbalistice si pentru a nu mai apela doar la jucatori din alte judete care vin la Titu total dezinteresati de performanta

Facebook Comments

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.