February 23, 2019
News Ticker

Primăria Moreni! Precizări privind Spitalul Municipal Moreni


În urma comentariilor şi a articolelor apărute în spaţiul public referitoare la sistemul sanitar din localitate, municipalitatea morenară face următoarele precizări:
1. Activitatea desfăşurată la Spitalul municipal Moreni a fost şi este în atenţia autorităţilor administraţiei publice locale, în acest sens acordând sprijin permanent pentru buna desfăşurare a actului medical.
2. Problema deficitului de cadre medicale este nu numai una strict locală, ci şi la nivel naţional.
3. Pentru modernizarea şi reabilitarea Spitalului municipal, Primăria Moreni a întocmit un proiect complex cu o valoare totală de 9 milioane de euro.
4. În urma demersurilor întreprinse de Constantin Dinu, Primarul municipiului Moreni, Spitalul Municipal Moreni a fost dotat în cursul anului 2016 cu aparatură medicală modernă în valoare de peste 1.500.000 lei. Alocările financiare au fost făcute în proporţie de 90% de Ministerul Sănătăţii şi de 10% de Primăria municipiului Moreni.
5. Referitor la sprijinirea medicilor pediatri, prin Hotărâre de Consiliu Local a fost alocat un apartament cu destinaţie de locuinţă de serviciu (pe str. Jupiter).
6. Până la identificarea altor locuinţe necesare pentru sprijinirea cadrelor medicale care doresc să profeseze în cadrul Spitalului Moreni, municipalitatea a hotărât să suporte costurile cu închirierea unei locuinţe de pe piaţa liberă.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.