March 29, 2024
News Ticker

Consiliul Județean Dâmbovița, precizări privind DJ 702D Butoiu de Sus-Dragomirești

Pentru o corectă informare a opiniei publice cu privire la DJ 702D Butoiu de Sus – Dragomireşti, facem următoarele precizări:

  1. Sectorul de drum pietruit, în lungime de 5,69 km, care face legătura între comuna Dragomireşti şi comuna Hulubeşti – prin satele Butoiu de Sus şi Butoiu de Jos, a beneficiat în ultimii ani de finanţare, prin intermediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, pentru lucrări de reparaţii prin reprofilare cu aport de material pietros, acestea fiind realizate în condiţii de calitate corespunzătoare siguranţei circulaţiei. Având în vedere caracterul sezonier al lucrărilor de întreţinere care se realizează anual ca urmare a degradărilor ce pot apărea mai ales în perioada de iarnă, pentru sectorul menționat, instituţia noastră i-a solicitat Societăţii Comerciale Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa SA, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, intervenţia cu lucrări urgente de refacere a zonelor degradate, aceste lucrări urmând a fi extinse pe baza bugetului de venituri şi cheltuieli ce urmează a fi aprobat până la sfârşitul lunii martie 2017.
  2. Sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru comunitățile din satele Butoiu de Sus şi Butoiu de Jos – în vederea intervenţiilor cu lucrări de reparaţii ale DJ 702D – a fost de fiecare dată operativ. În acest sens, dialogul şi informaţiile transmise de reprezentanţii instituţiei noastre către cetăţenii din zonă (care fac naveta spre Municipiul Târgovişte) cu privire la viitoarele obiective de investiţii, care presupun şi modernizarea traseului, s-au materializat deja în anul 2016 – cu punerea în funcţiune a unui sector de drum asfaltat, cu lungimea de 0,8 km, până la staţia de epurare a apei, acesta având o valoare de 1,2 mil. lei.
  3. În acelaşi sens, se află în derulare, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, finanţat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, lucrările de reabilitare a sectorului asfaltat dintre satele Butoiu de Sus şi Butoiu de Jos, în lungime de 5,2 km, acesta urmând a beneficia în anul 2017 de stratul II de asfalt, lucrările totale fiind de cca. 6,3 mil lei.
  4. Eforturile Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru finalizarea lucrărilor de modernizare prin asfaltare a sectorului de drum de 5,69 km aparţinând DJ 702D, situat în zona staţiei de epurare de la Dragomireşti, au fost continuate în trimestrul al IV-lea din anul 2016, prin realizarea documentaţiei tehnico-economice, valoarea totală estimată fiind de 10.019.258 lei.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin scrisoarea nr. 4.648/22.02.2017, adresată Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a solicitat finanţarea obiectivului în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală derulat în baza OUG nr. 28/2013.

În vederea realizării investiţiei, urmează a se realiza procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de execuţie, conform prevederilor legale, întrucât sunt întrunite condiţiile începerii activităţilor specifice în semestrul al II-lea 2017.

Cu precizarea că instituţia noastră întreprinde toate măsurile prevăzute de lege, atât pentru asigurarea resurselor bugetare, cât şi pentru execuţia lucrărilor de reparaţii şi modernizare pe toată lungimea drumului județean DJ 702D, îi asigurăm pe cetăţenii satelor Butoiu de Sus şi Butoiu de Jos de sprijinul nostru permanent.

Biroul de presă al Consiliului Județean Dâmbovița

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1