April 25, 2024
News Ticker

Constantin Ana sau “protestul unui primar PSD:”Avem buget, moțiunea-respinsă, haideți la muncă!”

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a făcut o amplă radiografie a ultimei perioade extrem de tensionate în societatea românească, intitulându-și mărturisirea “Protestul unui Primar PSD”.

Edilul dâmbovițeană îndeamnă la muncă după votarea bugetului și respingerea moțiunii, subliniind că nu a fost ales în fruntea administrației locale din Pucioasa să mimeze munca.

PROTESTUL UNUI PRIMAR PSD!

Am stat mult să mă gândesc dacă să scriu acest mesaj sau nu.

 Am trăit destul de intens aceste zile, la fel ca și marea majoritate dintre dumneavoastră.

 Deși sunt membru PSD de 20 de ani, recunosc faptul că am primit cu destulă reținere apariția OUG13/2017. Și nemulțumirea mea a pornit nu de la prevederile ordonanței, pe care nu le cunoșteam, ci de momentul în care aceasta a fost promovată. Apoi am fost de-a dreptul supărat de modul în care guvernul Grindeanu a comunicat. Mi-am încheiat săptămâna, rugându-mă să le dea Dumnezeu înțelepciune și să retragă această ordonanța ce a scindat societatea.

 Între timp, provocări nenumărate, înjurături, amenințări (moarte PSD-istilor, să-i stârpim pe PSD-iști, etc) și un concurs de „epitete” la adresa noastră. Sâmbătă, chiar un protest la Pucioasa! Am vrut neapărat să îi cunosc și să îi asigur că libertatea de exprimare este la ea acasă la noi în oraș, lucru pe care l-am și făcut, întâlnirea decurgând natural și fără incidente.

  Mai trece o zi și OUG 13 a picat, însă ceea ce a urmat a fost cea mai mare dintre manifestări, foarte bine organizată, foarte mediatizată și personal, recunosc faptul că am fost impresionat de amploarea acestui eveniment și de organizarea profesionistă!

 Dar, dimineață, m-am trezit!!! 

 Și am realizat că nu sunt un simplu cetățean și că nu pot să fiu înțelegător, decât până la un punct!

 Realitățile cotidiene m-au readus cu picioarele pe pământ! Problemele cotidiene ale comunității au acaparat din nou trăirile mele!

 Este luni și mi-am adus aminte că am rămas cu discuții nefinalizate de la acțiunile de vineri! Agenda deja ne presează: degeaba reabilitam spitalul dacă nu aducem doctori! Reluăm discuțiile la ANL pentru a atribui cadrelor medicale una din cele trei scări pe care le construim. Găsim  înțelegere, e OK!!! Sunăm la Ministerul de Finanțe să ni se prelungească dreptul de a folosi domeniul Apelor Române pt Aducțiunea apei din MHC4 (între timp a și venit acordul).

 Terminăm și încep telefoanele de la Ministerul Turismului. Trebuie să completăm urgent niște chestionare și niște formulare pentru că da! Pucioasa va fi prinsă în Strategia națională de turism!

 Apoi de la Consiliul județean vin din nou precizări și sfaturi legate de proiectele prin PNDL. Iar aici avem 5 proiecte de peste 300 miliarde de lei vechi – 30 milioane lei (două proiecte mari de asfaltări, modernizare și extindere Grădinița 1, 3 podețe peste Bizdidel și podul de la Pucioasa Sat peste Ialomița, reabilitare și modernizare Piața Centrală).

 
Facebook-ul pornit. Mă uit și îmi fac inimă rea: PSD-iști hoți, puturoși și asistați social…

 Noi mergem mai departe. Încercam să identificăm propietarii terenurilor retrocedate în cartierul Micro III (celebrul nostru cartier Porcărie), pentru a demara un proiect similar cu cel din Filatură ce va începe în acest an, investiție ce se va face în asociere cu Consiliul Județean!

 Apoi urmează discuții aprinse cu cei de la CNI – RICO, pentru a rezolva o dată pentru totdeauna investiția începută de predecesorul meu (colectorul rețelei de canalizare), blocată pt care în adoua jumătate a anului nu a fost suficientă voința pentru a o finaliza!

 Ajung seara acasă, după multe telefoane de la familie, dar nici aici cetățenii și problemele nu îmi dau răgaz: care sunt condițiile pt ANL, când facem o intervenție pe o stradă, cineva solicita o Marți dimineață, discuții între colegi legate de lista de proiecte. Realizăm că cele mai vechi dintre ele sunt începute pe vremea primarului Bădău și așteaptă ca axele de finanțare să se deschidă. Îmi revin în minte discuțiile de la AMPOR din prima lună de mandat (iulie 2016) prin care îmi spuneau că au cerut de la Guvernul Ciolos și așteaptă de la începutul anului 2016 strategiile de la ministerele de resort pentru a se finaliza ghidurile de finanțare.

 Din Facebook: Primarul un ticălos! Nu ne lasă să protestăm! Un comunist!

 Mesaje răzlețe, într-adevăr, dar deranjante!

 Apoi alte mesaje (permanente de la începutul anului): Mari probleme în furnizarea apei potabile la populație! Din nou discuții urgente cu cei din conducerea Companiei de Apa, ce îmi pun la dispoziție toate străzile cu probleme! Urmeza să prioritizam investițiile pe această zonă cu speranța că în iarnă anului viitor nu mai sunt atâtea probleme!

 Ies până în oraș și inevitabil la întâlnirea cu cetățenii apar întrebări: când faceți asfaltarea pe strada x?, facem și noi Cinema?, ce facem cu Parcul?, modernizăm piața?, etc

Dar brusc realizez un lucru: CĂ POT SĂ VIN ÎN FAȚA OAMENILOR ȘI SĂ ÎMI ASUM PROIECTE!!! CĂ AM DREPTUL SĂ CRED CĂ VISELE NOASTRE VOR DEVENI ÎN SFÂRȘIT REALITATE PENTRU CĂ AVEM SPRIJIN!!!

 Țara, doamnelor și domnilor se mișcă!!! A repornit și trăiește!!! ȘI CRED CĂ ASTA DERANJEAZĂ!

Și atunci am simțit nevoia să intervin! Un oraș, o comunitate are nevoie de atitudine! 

 Dar și mai mult are nevoie de SOLUȚII! 

 IAR NOI, PRIMARII, AVEM SOLUȚII DOAR LUCRÂND ÎN ECHIPĂ!!!

 ACEST GUVERN POATE CĂ A GREȘIT, COLEGII MEI POATE CĂ AU GREȘIT! DAR EI SUNT CEI CARE MĂ AJUTĂ SĂ PORNESC ORAȘUL! ȘI CA MINE SUNT MULȚI ALȚI PRIMARI ÎN SITUAȚII SIMILARE!

 AU DEFECTELE LOR, DAR, SPRE DEOSEBIRE DE GUVERNUL ANTERIOR POLEIT ȘI BINE AMBALAT, EI CHIAR MUNCESC! ȘI INEVITABIL MAI ȘI GREȘESC!  

AȘA CĂ AICI NE DESPĂRȚIM CA ATITUDINE ȘI MENTALITE. ÎMI PARE RĂU CĂ A TREBUIT SĂ ȚIN ACEST MONOLOG, DAR FOARTE MULȚI DINTRE CEI CARE M-AU ÎNJURAT DE MAI BINE DE O SĂPTĂMÂNA, NU MAI ACCEPTĂ DIALOGUL!!!

 MI-A FOST SUGERAT SĂ FAC UN PAS ÎN LATERAL, SĂ MĂ ABȚIN DE LA COMENTARII, DAR NU POT!

 SĂ NU ÎNCEPEȚI CU AMENINȚĂRILE!!! 

 NU AM VENIT LA PRIMĂRIE ÎN CĂUTAREA UNUI LOC DE MUNCĂ ȘI SĂ NU CREDEȚI CĂ PESTE 3 ANI ȘI JUMĂTATE O SĂ CERȘESC VOTUL CUIVA!

Acum 8 luni, populația (chiar și o mare parte dintre cei care protestează) mi-a dat, ne-a dat o șansa, pe care eu o să încerc să o valorific, implicându-mă cu toată ființă mea în dezvoltarea comunității!!!

 Dar asta nu înseamnă că sunt masochist!!! Venirea unui Guvern Ciolos 2, la fel de amorțit ca primul, prezent mai mult la televizor decât în viața oamenilor, mă face să mă gândesc la retragere! Eu nu am venit să mimez munca!!! Așadar, pentru performanță ai nevoie de sprijin!!!

 P.S: Acum avem și buget. Moțiunea a fost respinsă!

 Haideți la muncă!” a scris pe pagina sa de facebook Constantin Ana primarul orașului Pucioasa.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1