April 19, 2024
News Ticker

Memorialul “Radu Gog”, în organizarea Asociației Sportive “Cavalerii”Zalău

Asociația Sportivă “Cavalerii” Zalău organizează în perioada 7 – 8 ianuarie a XIII-a ediție a Memorialului “Radu Gog”.

 Radu Gog a fost un arbitru de fotbal divizionar C, care în noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2003 s-a stins din viață în urma unui tragic accident de circulație petrecut în localitatea Ciumarna, Sălaj. În urma sa a rămas soția Nadia și cele două fiice: Andrada și Raluca. Prima dintre ele avea doi ani în momentul cumplitului accident, iar cea de-a doua nu a apucat să-și cunoască tatăl.

 În memoria regretatului arbitru, AS Cavalerii organizează în fiecare an, în primul weekend din luna ianuarie, un turneu de minifotbal (în sală) la două categorii (Open și Old Boys), în urma căruia toate încasările (taxe de participare, tombolă și mai nou licitație) sunt donate familiei Gog. Sumele donate sunt de mare ajutor celor două fete a lui Radu, ambele fiind premiante la învățătura și au nevoie de ajutor pentru meditații.

 În 7 – 8 ianurie are loc a XIII-a ediție a Memorialului “Radu Gog”, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău. Dacă până în acest an la competiție au participat doar echipe de pe plan local (echipe de fotbal Liga IV-a și a V-a, echipe de minifotbal, sau echipe formate special pentru această competiție), la ediția de săptămâna viitoare vor participa în premieră și două echipe din Cluj Napoaca. Astfel, la categoria Open, pe lângă echipele din Sălaj, va participa și echipa “Sepcile Roșii 1919 Cluj”, iar la Old Boys va concura și echipa “Sanatatea Cluj”.

Pe lângă turneul de minifotbal și o tombolă (la care vor fi diferite premii donate de organizatori și alte persoane care doresc să ajute familia Gog), de doi ani de zile se organizează și o licitație de tricouri din sport. Astfel, la prima ediție – de acum doi ani – organizatorii au obținut 1.700 ron pentru șase tricouri scoase la licitație, iar anul trecut, pentru 17 tricouri din sport s-a obținut peste 10.000 lei! Cel mai “in voga” tricou a fost cel al Cristinei Neagu – oferit însuși de către handbalistă organizatorilor – care s-a vândut pentru 3.000 ron lui Vasile Ardelean, un fost atlet zălăuan stabilit de peste zece ani în Detroit!

 Și la ediția din acest an, organizatorii scot la licitație un tricou al Cristinei Neagu, cu autograf, dar și alte tricouri după cum urmează: Florin Gardos (Southampton), Dorin Rotariu (Dinamo), George Tucudean (AȘA Târgu Mureș), Cristian Săpunaru (Astra), Cristian Bud (CFR), Cristian Mân (CFR), Adrian Petre (Uta Arad), Ovidiu Hațegan și Cristian Balaj (arbitri FIFA), Ionuț Ramba și Alexandru Csepreghi (handbal mascului România), Echipele de handbal HC Zalău și “U” Cluj, Alexandru Bologa (judo, medaliat paralimpic), Cristina Laslo (handball feminin România), Laura Oltean (HCM Baia Mare), Virgil Monel Sabou (atlet zălăuan) și un tricou de colecție Cosmin Contra de la naționala României.

Persoanele care doresc să liciteze pentru unul dintre tricouri o pot face pe pagina pe facebook “Memorialul Radu Gog”, acolo unde pot vedea în timp real și stadiul licitațiilor în secțiunea photos-Memorialul Radu Gog 2017-Licitația de tricouri. https://www.facebook.com/memorialulradugog/?fref=nf – Pagina Memorialul Radu Gog

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1