January 19, 2019
News Ticker

Reglare de conturi în PNL! Neli Ion n-a vrut să-i voteze bugetul lui Prisăcaru la CSM Târgoviște


Consilierul local municipal PNL, Neli Ion, a dorit să iasă din nou din anonimat şi să dea cu bâta-n baltă! După ce s-a făcut de râs cu pretenţia că un potenţial investitor să vină în faţa consilierilor si să spună ce vrea să facă în zona industrială a Târgoviştei, Neli Ion a recidivat, apreciind că nu este suficient să fie ridicolă numai o data! Aşa că…. a mai vrut o dată, spre stupefacţia colegilor de partid consilieri, jenaţi de penibilul situaţiei.

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului CSM Târgovişte, prin suplimentarea cu suma de 505.000 lei a generat un schimb dur de replici între Neli Ion şi Ciprian Prisăcaru-preşedintele CSM Târgovişte, “cel mai bun primar al Târgoviştei”, după cum îl caracteriza Neli Ion în vremuri nu prea îndepărtate pe actualul şef al Clubului Sportiv Municipal Târgovişte.

Neli Ion a întrebat dacă se poate vota pe capitole rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al Municipiului Târgovişte, astfel încât Grupul PNL să nu voteze suplimentarea bugetului CSM Târgovişte, deşi nu era decât un singur capitol, solicitând şi efectuarea unui audit extern, dar şi “transparenţă în ceea ce priveşte contractele jucătoarelor” de la CSM Târgovişte (Sic !).

Intervenţia fostului viceprimar al Târgoviştei, înţeleptul Honorius Moţoc, care a solicitat o scurtă pauză de consultări, de 5 minute, a deblocat situaţia, preşedintele de şedinţă, Silviu Tănase, tot un fost viceprimar al Târgoviştei, concluzionând că Grupul PNL va vota în favoarea proiectului de hotărâre, aşa cum a fost întocmit, cu menţiunea că preşedintele CSM Târgovişte, Ciprian Prisăcaru, să vină în faţa aleşilor cu un Raport complet al situaţiei financiare a clubului.

Punctul pe “i” l-a pus Gabriel Păunescu, ales local PSD, care a subliniat că tot acest schimb de replici se datorează războiului personal pe care Neli Ion îl are cu Ciprian Prisăcaru, conflict care nu ar trebui transferat în sala de şedinte a Consiliului Local Municipal Târgovişte.

Eu cred că sunt bani foarte mulți, și am avut o discuție cu colegii mei referitoare la aceste sume , pe ce se cheltuie, și ne-am hotărât să cerem ștatele de salarii la clubul sportiv. Într-o discuție amicală, întâmplătoare cu domnul director Prisăcaru, mi-a spus că dacă nu votez bugetul o să mă dea în judecată. Eu vreau să vă spun că cer să se consemneze în procesul verbal faptul că grupul 20161219_12_1PNL cere un audit extern la clubul sportiv , vrem o situație cu toate cheltuielile pe ultimul an, salarii și orice cheltuială. Grupul PNL votează rectificarea bugetară pentru școli, și suntem împotriva sumelor alocate pentru club. Și dacă am luat-o ca pe o curiozitate când am vrut să văd ștatele, după discuția cu domnul Prisăcaru, avertizez și grupul PSD că s-ar putea să intrăm într-o capcană cu sumele astea cerute. Noi nu spunem să desființăm clubul, noi spunem să fie transparență pe banul public, este dreptul nostru, ca și consilieri locali să știm cum se cheltuie banii”,

a afirmat Neli Ion.

Într-adevăr am avut o discuție cu doamna Ion la o ședință în cadrul partidului pe care îl reprezintă. Ar trebui să se știe că după jumătatea anului am rămas fără buget, am primit rectificare în fiecare lună pentru salariile jucătoarelor și pentru cheltuielile curente, pentru nici un fel de cheltuială în plus. Clubul nu a angajat nici un altfel de contract decât cele fără de care nu ar fi putut exista activitatea clubului.

Ceea ce mă surprinde este că până acum s-au făcut rectificări mult mai mari decât aceasta și nimeni nu a pus nicio întrebare, mă gândesc că până acum ar fi trebuit să se știe aceste lucruri, sau pun întrebarea, până acum ați votat în necunoștință de cauză? Mai sunt consilieri aici de față care mai trec pe la club, întreabă, cunosc salariile jucătoarelor.

Vreau să vă mai aduc la cunoștință un lucru pe care dumneavoastră bineînțeles că nu îl cunoașteți, există o clauză de confidențialitate între jucătoare și club, și nu o să fac public salariul lor aici. Dar dacă ați fi avut curiozitatea până acum să treceți pe la club să vedeți, astăzi ați fi cunoscut și nu am fi avut această discuție. Prin urmare vă invit să treceți pe la club, să luați toate informațiile de care aveți nevoie și să nu mai încercați să faceți atingeri de acestea de imagine pe seama Clubului Sportiv Municipal, pentru că dacă vă făceați treaba așa cum trebuia în acest moment ați fi votat în cunoștință de cauză.“,

a declarat Ciprian Prisăcaru.

Nu vreau să intru în nicio dispută, însă există niște angajamente bugetare care au fost asumate . În momentul de față Clubul Sportiv Municipal , plecând de la o situație apărută în urmă cu ceva timp, este obligat prin decizia unei instanțe , să plătească o anumită sumă de bani. Trebuie să ne gândim în momentul în care bugetăm și să respectăm niște angajamente asumate. Sunt de acord că trebuie să existe o transparență, și vă asigur că nimic din ceea ce este propus Consiliului Local nu depășește obligațiile pe care clubul le are”,

a precizat Cristian Stan.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.