January 18, 2019
News Ticker

Prevenirea accidentelor montane, obiectivul Salvamont Dâmbovița


Echipa Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Dâmbovița, s-a reunit în zona Peștera din Munții Bucegi, pentru mai multe activități. O parte din echipă s-a deplasat pe traseul bandă roșie, Padina – Șaua Lăptici, pentru deschiderea potecii turistice și înlăturarea copacilor cazuți, urmând ca aceasta să revină pe bandă albastră, Șaua Cocora-Peștera.

O alta echipă a mers pe traseul Peștera-Babele pentru patrulare și prevenire a accidentelor montane, iar o alta în Peștera Ialomiței pentru asistență salvaspeo.

Spre seară s-au realizat și două activități de simulare în tehnica de salvare montană, ambele aproape de Valea Obârșiei. Primul caz a fost cu recuperare a unei persoane aflate în hipotermie, iar cel de-al doilea accidentat, cu fractură de gleznă.  Echipele de salvare au fost împărțite în două, câte 6 salvatori, coordonați de un șef de echipă și fiecare însoțită de un cadru medical calificat. Cele două activitați de salvare s-au desfășurat în condiții bune de lucru în echipă, deplasare rapidă până la locul accidentului, acordarea primului ajutor și transportul accidentatului în siguranță, până la preluarea acestuia de echipa medicală.

Tot în acest weekend echipa s-a întrunit pentru a stabili în ședință tehnică, graficele de patrulare preventivă pentru sărbătorile de sfârșit de decembrie, patrularea pentru luna ianuarie și alte priorități.

Obiectivul principal al Echipei Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița este prevenirea accidentelor montane, precum și cele din Peștera Ialomiței, specializarea unei părți a echipei în tehnicile se salvare montană și salvaspeo.

Momentan sunt restricții de acces pe majoritatea traseelor turistice din zona înaltă a Județului Dâmbovița din Munții Bucegi, urmând ca acestea să fie parcurse de către turisti numai după consultarea echipei de serviciu prezentă în permanență la Sediul Salvamont din zona Peștera.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.