March 29, 2024
News Ticker

Arhiepiscopia Târgoviștei! Concert de colinde al Școlilor de Teologie

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON a avut loc, la Clubul Studenților Universității Valahia din Târgoviște, Concertul de colinde dedicat Nașterii Domnului, susținut de Corul Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, dirijat de Pr. prof. dr. Gheorghe Drăghici și domnul prof. Florinel Cazan, și Corul Facultății de Teologie și Științele Educației, dirijat de către domnul Asist. univ. dr. Mihail Vlădăreanu.

La eveniment au participat elevi și studenți, credincioși din oraș, dar și reprezentanți ai Universității Valahia, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Părintele Vicar Eparhial și Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a accentuat rolul pastoral-misionar al colindelor care, în cuvinte frumoase și simple, transmit adevărul dumneziesc al Întrupării Fiului lui Dumnezeu și sunt semne ce vestesc milostivirea și iubirea nespusă a lui Dumnezeu, oferindu-ne lumină, bucurie și speranță.

La finalul evenimentului, Înaltul Ierarh a prezentat Almanahul bisericesc al Arhiepiscopiei Târgoviștei pe anul 2017, un DVD și trei CD-uri cu colinde, interpretate de Corala Catedralei Mitropolitane și Grupul Vocal Bărbătesc Valachia Christiana al Eparhiei noastre, toate apărute la Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1