January 23, 2019
News Ticker

PSD, plângere penală împotriva reprezentantului PNL Răcari, Ion Achim


Organizaţia Judeţeană Dâmbovița a Partidului Social Democrat informează opinia publică în legătură cu următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 11.12.2016, la secția de votare nr. 117 din localitatea Răcari, județul Dâmbovița, numitul Achim Ion, reprezentantul PNL în secția de votare, fotografiază alegătorii după ieșirea acestora din cabinele de vot, în timpul în care introduc în urnă buletinele de vot, în scopul intimidării acestora sau cu scopul coruperii alegătorilor, prin oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase.

Partidul Social Democrat Dâmbovița a formulat PLÂNGERE PENALĂ către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa cu privire la săvârșirea de către reprezentantul PNL în secția de votare nr. 117 din localitatea Răcari, județul Dâmbovița, a infracțiunii de „Violarea confidențialității votului” faptă prevăzută și pedepsită de  art. 389 alin. 2  din  Codul Penal.

Aceste aspecte au fost invederate președintelui secției de votare nr. 117 și agentului care asigură paza și supravegherea secției de votare, însă aceștia nu au luat măsurile prevăzute de lege, asistând pasiv la săvârșirea faptelor penale.

Faptele au fost sesizate și la Servciul Unic de Urgență 112.

Față de cele prezentate, Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD solicită ca, în conformitate cu prevederile art. 57 din Legea nr. 135/2010 (Noul Cod de Procedură Penală), să se dispună masurile legale și, pe cale de consecință, să se aplice sancțiunile ce se impun.

Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.