February 22, 2019
News Ticker

Rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, în atenția liderului PMP, Richard Radu


Municipiul Târgoviște trebuie ajutat de toate autoritățile locale din Dâmbovița pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân

În calitate de viitor senator PMP de Dâmbovița voi ajuta, potrivit legii, la rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, iar cheia acestei situații care pune în pericol integritatea fizică a dâmbovițenilor constă în lipsa adăposturilor pentru câini în întreg județul.

Exemplul cel mai concludent este municipiul Târgoviște – unde, într-adevăr, se fac eforturi pentru rezolvarea problemei – însă lipsa adăposturilor din zonele apropiate reședinței de județ determină ca această situație să fie de nerezolvat.

20161130_6_1

O soluție ar fi ca municipiul Târgoviște să fie ajutat de toate autoritățile locale în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. Ajutorul constă în crearea de noi adăposturi în celelalte orașe ale județului, astfel încât câinii fără stăpân să nu mai migreze între localități.

Pentru înființarea acestor adăposturi este nevoie de mărirea bugetului autorităților locale, iar în acest sens, în calitate de viitor parlamentar, voi iniția cu sprijinul tuturor parlamentarilor PMP un proiect legislativ care să aducă fonduri substanțiale autorităților locale, astfel încât să poată fi finanțate construirea de noi spații, cât și salariile angajaților care vor administra centrele respective.

Efortul autorităților trebuie dublat de implicarea ONG-urilor specializate, iar aici datorită experienței mele administrative voi deschide căi de dialog cu toate asociațiile interesate pentru rezolvarea acestei situații, astfel încât iubitorii de animale, cât și cei care nu agreează câini pe străzi să fie mulțumiți.

Richard Vicențiu Radu

Candidat PMP Dâmbovița pentru Senatul României

678x150-richard

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.