April 18, 2024
News Ticker

PNL se apără şi zice că “susţine toate proiectele de investiţii legale şi transparente”

Grupul consilierilor județeni ai PNL Dâmbovița susține proiectele de investiții pentru județ care întrunesc toate condiţiile de legalitate și de transparenţă! Consilierii PNL NU girează contracte de vânzare-cumpărare, semnate pe sub masă de Adrian Ţuţuianu, pentru achiziția de apartamente la supra-preț, din banul dâmbovițenilor.

Sinteza declarațiilor de presă susținute în conferința de presă, de consilierii județeni ai PNL – Gabriel Plăiaşu, Aurelian Popa și Gabriel Grozavu:

  • PNL dorește o colaborare reponsabilă în Consiliul Județean. Nu dorim să certificăm, prin vot, fapte sau acte, hotărâri deja luate în birou președintelui. Ieri, în CJD, ni s-a pus pe masă un proiect de hotărâre de Consiliu prin care se treceau în domeniul public 7 apartamente și în care se certifica inclusiv valoarea acestor apartamente, cu identitatea fiecărui apartament. Această chestiune a atras o serie de suspiciuni și am cerut date lămuritoare în ședința Consiliului Județean.
  • În anexa acestui proiect de hotărâre de consiliu prețul de achiziție al acestor apartamente ni s-a părut exagerat, 68.000 de euro pe bucată. Am găsit logic că dl Tutuianu trebuia să vină în fața CJD să comunice exact care este prețul de achiziție, iar consilierii județeni să dea mandat președintelui CJ să semneze contractul de vânzare-cumpărare. Nu să aflăm în septembrie despre prețul apartamentelor, atunci când preluam aceste 7 apartamente în patrimoniu.
  • Suntem acuzați că blocăm proiecte de milioane de euro. Nu blocăm niciun proiect, suntem de acord să se facă aceste lucruri în județul Dâmbovița, în municipiul Târgoviște. Județul ăsta trebuie să se dezvolte, nu mai poate să rămână în coada clasamentului în zona de sud a României, dar asta să se facă cu responsabilitate asupra modului în care se cheltuiesc banii publici.
  • NU suntem sub impulsul apocalipsei pe care dl Ţuţuianu spune că am fi declanșat-o. Se tot vehiculează urgență. La noi totul este urgent. Ani de zile nu facem nimic și ajungem la un deadline în care apare, peste noapte, urgența. Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat pe 1 iunie 2016, iar dl Ţuţuianu vrea să treacă în patrimoniul public al județului aceste apartamente la sfârșit de septembrie. Dacă era așa de urgent, patru luni de zile de ce nu a făcut lucrul acesta?
  • Legat de preț, în luna ianuarie s-a aprobat, printr-o Hotărâre de Consiliu nota de fundamentare, caietul de sarcini și procedura în vederea achiziționării celor șapte apartamente. NU s-a aprobat o valoare per apartament, sau o valoare totală. S-a aprobat o prevedere bugetară estimativă, maximală, de 325.000 de lei per apartament. S-a adjudecat cu 303.519. Dacă adăugăm diferența de patru procente, cu cât a scăzut TVA-ul de la 1 ianuarie, ne ducem suspect de aproape de valoarea maximală. Nu a fost niciodată aprobat preț per apartament, oricât încerca dl Țuțuianu ieri, agitat, să găsească prin hârtii.
  • Dacă o să vă uitați în ANEXA Proiectului de Hotărâre de ieri o să vedeți șapte poziții de apartamente cu înregistrare, cod de clasificare. Valoarea de inventar este identică 303.519,06 lei per apartament. Dar, supriză, apartamentele nu au aceeași suprafață. Pornesc de la 83,28 mp suprafața utilă și ajung până la 91,31 mp. Se intenționa, așadar, să fie prinse că inventar cu aceeași valoare. Deci, diferența de 8 mp ori aproape 800 de euro mp înseamnă aproape 6000 și puțin de euro. Mai pui ceva și-ți cumperi o garsonieră. La fel și cu suprafața construită – pornesc de la 101 mp și ajung la 112 mp. Deci, întrebarea care se impune: neglijență sau încercare de a verifica vigilență noastră?
  • Consilierii PNL din Consiliul Județean Dâmbovița sunt pentru investiții și pentru dezvoltare în acest județ. Dar situația de față arată că se ia de la stat și, cu bani publici, se dă tot la stat. Cine iese în avantaj? Probabil dezvoltatorul imobiliar, ca să nu spunem mai mult. Deci nu avem apăsarea că am fi blocat ceva în acest județ. Dimpotrivă, ne dorim că cetățenii să afle realitatea. Pentru a face ceva nu trebuie să trecem cu vederea o nelegiuire. Așa ceva nu tolerăm, iar până în momentul unor explicații foarte clare și precise vis-a-vis de acestă situație ne rezervăm dreptul să decidem în consecință.
  • Vă reamintim, la ședința de ieri dl Ţuţuianu a fost întrebat de colegul nostru, dl Plăiaşu, de prețul mare al apartamentelor. Răspunsul acestuia a fost că și din punctul dumnealui de vedere apartamentele sunt foarte scumpe. Fapt pentru care avem motive serioase să credem că nu a fost o simplă neglijență sau ceva care să ne determine să votăm pe repede înainte. Hotărâri de Guvern s-au dat și se vor da, astfel încât să nu se piardă nimic, sau să se blocheze vreun proiect.
  • Există bannere amplasate în Târgoviște unde prețul acestui bloc este mult mai mic. Pentru orice decizie luată în CJD trebuie să fim responsabili, întrucât dacă noi certificăm acest act de vânzare-cumpărare în orice moment putem fi întrebați de ce l-am aprobat, de ce sunt diferențe de preț, de ce acest act de vânzare-cumpărare a fost încheiat înainte să fie aprobat în Consiliul Județean și multe alte întrebări care pot veni din partea altor instituții și nu dorim să ajungem acolo. Noi suntem de acord cu trecerea în domeniul public al județului. Nu suntem de acord cu Anexele, nu suntem de acord cu aceste prețuri per metru pătrat.
  • Grupul PNL din județul Dâmbovița va avea un vot unitar, dat de toți consilierii județeni ai partidului. Noi nu putem certifica toate hotărârile și deciziile pe care le ia președintele Consiliului Județean, Adrian Ţuţuianu. Nu vom fi de acord niciodată cu aceste plăţi. Președintele CJD a acordat aceste plăţi fără să aibă acordul Consiliului Județean.
  • Numai un organ abilitat poate să facă demersuri să afle dacă sunt comisioane ascunse acolo. În Brașov cumperi un apartament cu 58.000 de euro, dar în Târgoviște dl. Ţuţuianu vrea să îl cumpărăm cu 68.000 de euro. Probarea încasării vreunui comision trebuie investigată de instituțiile statului.

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1